Ons verhaal


Met Pure Horeca en Consultancy wil ik andere horeca ondernemers helpen met mijn jarenlange ervaring in het vak en alles dat ik heb geleerd.

“Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Bas van Venrooij.

 

Na mijn koksopleiding in Nederland wilde ik maar één ding: culinaire ervaring opdoen in Frankrijk! Ik pakte wat spullen, zei mijn vrienden en familie gedag en pakte de auto richting Bordeaux waar ik terecht kwam in een klein familiehotelletje dichtbij Saint-Émilion en Bergerac, dé wijnstreek van Frankrijk. Ik kon direct aan de slag in de keuken waar ik in 3,5 jaar de echte bourgondische pure Franse keuken leerde kennen en koken, van de confit de canard tot het werken met foie gras en de mooiste truffels.

Bas portret

Na 3,5 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, maar dan wel in Frankrijk! Ik pakte de auto weer en reed ditmaal richting het zuiden met als bestemming Fayence vlakbij Cannes en midden in de Provence. Hier kwam ik terecht in een klein restaurantje midden in het dorp, waar ik bij een Nederlandse chef kon werken die al zijn passie en kundigheid in zijn gerechten legde. Ik voelde me als een vis in het water, alle smaken waren puur en eerlijk. Met onze kookkunsten stonden we in verschillende tijdschriften en dagbladen zoals Maison en France en de Telegraaf’.

Na 3 jaar gewerkt te hebben in het zonnige zuiden werd het weer tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik weer in Nederland terecht gekomen waar ik een aantal jaren in verschillende hotels en restaurants heb gewerkt. Toch miste ik in veel Nederlandse keukens een goede organisatie, de puurheid van producten en het bourgondisch genieten, waarna Pure Horeca en Consultancy ontstond.

 

Met Pure Horeca en Consultancy wil ik andere horeca ondernemers helpen met mijn jarenlange ervaring in het vak en alles dat ik heb geleerd. Samen zorgen we ervoor dat iedereen een prachtige horeca ervaring kan beleven in een zaak die stevig staat en kwaliteit aanbiedt.

 

Graag tot ziens in uw eigen restaurant!

 

Met culinaire groet, Bas van Venrooij.